Logo renewed Life Coaching bij burnout en depressie WHITE
Logo renewed Life Coaching bij burnout en depressie

7 voordelen van online coaching & counseling

Auteur: Esther Ruijgrok 
Datum: 12/05/2022


7 voordelen van online coaching & counseling:

Tegenwoordig gebeurt er veel online. Je agenda is online, je sociale contacten bevinden zich veelal online, eten bestellen doe je online en je garderobe bij elkaar uitzoeken kan je ook online uitzoeken.
Voor coaching zijn we veelal gewend om naar een locatie en/of praktijk toe te komen.
Dit biedt natuurlijk ook heel veel, maar kan je coaching ook online volgen?
Geeft dit het gewenste resultaat? En is dat nou eigenlijk wel prettig?

Laat ik je meenemen in de 7 voordelen van online coaching:

7 voordelen van online coaching & counseling:

1. Op afstand, maar tegelijkertijd dichtbij

Soms ben je op zoek naar een specifieke coach. Of heb je ‘van horen zeggen’ dat deze bewuste coach en/of counselor echt ontzettend fijn is, maar oei, de coach/counselor woont op een uur afstand van je.

Wat is het dan ineens een voordeel dat we ook allemaal online te vinden zijn. Middels een webcam en wat extra veiligheid m.b.t. privacy, werkt dit fantastisch!
Je kunt elkaar zien, horen en prima aanvoelen.
Uiteraard moet je wel beschikken over een goede internetverbinding en een camera, maar tegenwoordig zijn we bijna allemaal wel bereikbaar in de online wereld. Is het niet via de computer of laptop, dan wel via onze mobiele telefoon.  Dus je hebt misschien wel een lijfelijke afstand, maar toch hetzelfde veilige en warme gevoel als dat je in de praktijk kunt ervaren.

2. Geen reistijd!

Omdat je niet meer hoeft te reizen, past coaching ineens veel gemakkelijker in je rooster. Je hoeft niet meer na te denken over het weer, de vertragingen in het verkeer en het haasten om je klaar te maken om te gaan richting de praktijk. Nee, je zet je laptop aan, pakt je lekkere warme koffie erbij en na één keer knipperen met je ogen zit je al in je coaching sessie.

3. Lagere kosten

Geen brandstof en/of reiskosten meer! Yes! En voornamelijk in deze tijd, anno 2022, waarin reizen enorm veel geld kost is dit natuurlijk een heel groot voordeel.
Je maakt wél ruimte om voor jezelf te zorgen door coaching aan te gaan en tegelijkertijd win je er geld mee door dit online te volgen.

4. Vertrouwde omgeving

De stap om coaching te gaan volgen kan soms groot aanvoelen. Sommige mensen vinden het écht uitdagend om naar een onbekende plek te gaan en daar ook nog eens een onbekend persoon te ontmoeten waarvan je nog niet weet wat je kunt verwachten.
Hoe fijn is het dan om lekker in jouw vertrouwde omgeving online te kunnen gaan en je coach daar te leren kennen?

Jouw veilige en fijne plek, waar jij je je vertrouwd voelt en op je gemak voelt en ondertussen maak je kleine stappen om eens te kijken wat je van coaching vindt.

Daarbij kan je altijd nog een keuze maken om op later tijdstip eens lijfelijke coaching te ervaren.

5. Geeft gemak

Thuis heb je alles bij de hand. Hoe makkelijk is dat? Soms schieten er dingen door je hoofd die je wilt laten zien tijdens de coachingsessie, iets wat je wilt voorlezen of erbij wilt pakken ter uitleg.
Hoe fijn is het dan dat je al thuis bent? Je staat op, pakt het erbij en de coaching kan doorgaan.
Dit kan misschien zelf een extra coachingsessie schelen!?

Daarnaast hoor je op de achtergrond je was draaien, weet je dat de kinderen op school een goede tijd hebben en is je partner beneden de boel aan het soppen. Oké, misschien een ietwat overdreven voorbeeld, maar je snapt me, toch?

6. Tijdswinst

Zoals ik in een andere artikel m.b.t. tot tijdsdruk (zie: https://www.renewedlifecoaching.nl/geen-tijd-of-geen-prioriteit/) wel eens verteld heb: 'bijna iedereen heeft het druk om zichzelf te laten coachen en staat zelfzorg veelal onderaan onze prioriteiten lijst omdat we andere mensen en/of zaken belangrijker achten dan onze eigen psychische gezondheid.

Zo verdrietig, want hierdoor zijn er enorm veel ongelukkige mensen onder ons die meer in overleving-en-haast stand staan dan écht leven en gelukkig zijn.

Doordat jij kiest om psychisch gezond te worden, te zorgen voor jezelf en eventueel wat knelpunten wilt doorbreken ga jij tijd winnen!
Iemand met energie, zelfbewustzijn en compassie bereikt veel meer in het drukke bestaan dan mensen die aan het overleven zijn.

Door tijd te investeren in jezelf, ga je op langer termijn tijd winnen! 

7. Ruimte voor diepe verwerking

Coaching en counseling ondergaan vereist verwerking en omdat jij al thuis bent kan je direct na je coachingsessie gaan ontspannen.

Hoe prettig is dat?

‘Nu je toch nog achter je laptop zit, neem gelijk tijd voor een ontspanningsoefening zodat je alles even rustig kunt laten landen en verwerken’.
Je coach stuurt je een linkje toe en na het afscheid zak je even dieper in je stoel en laat je de beelden en geluiden tot je doordringen. Je reflecteert even wat er allemaal besproken is en ademt nog eens diep in en uit.

Wauw, die 10 minuten diepe verwerking was het waard!  Anders was je die tijd dus kwijt geweest aan drukke verkeersomstandigheden!
Na de ontspanning oefening ga je heerlijk lunchen waarna je weer helemaal klaar bent voor je alledaagse taken.

Lijkt ONLINE coaching en counseling jou ook interessant?
Check: https://www.renewedlifecoaching.nl/ voor meer informatie en neem contact op met één van onze coaches.

Je mag ons altijd vrijblijvend contacten!

Kantoor Renewed Life Coaching
Strandwal 75, 2241 MJ Wassenaar
Praktijk Renewed Life Coaching
Boerhaavestraat 54, 2215 EW Voorhout
Telefoonnummer
06 – 47 84 86 56
Volg mij op:
Logo renewed Life Coaching bij burnout en depressie
Copyright© Renewed Life Coaching | Website door Click Active Internet en Media
crossmenu